Natuurlijk weten we inmiddels dat schilderen op nummer voor zowel kinderen als volwassenen een leuke hobby is. Voor zowel kinderen als volwassenen zitten er ook echt voordelen aan het schilderen op nummer. In deze blog vertellen wij je welke drie voordelen er zitten aan het schilderen op nummer voor volwassenen. 

1. Schilderen zorgt voor stressverlichting
Inmiddels is wel bekend dat stille/rustige activiteiten zorgen voor stressvermindering. Schilderen is een bezigheid die vaak in een rustige omgeving gebezigd wordt. Veel mensen die al eens een kwast hebben opgepakt geven aan dat schilderen hen zoveel rust en kalmte brengt. Dit is dan ook de reden dat deze hobby zo belangrijk is en dat het ook hoog gewaardeerd wordt als therapie. Recente studies en onderzoeken hebben aangetoond dat schilderen zoveel helpt dat het wordt gebruikt als een methode voor het genezen van angst en depressie. De resultaten van deze studies zijn verbluffend en patiënten verbeteren hun gezondheid vaak al na een paar weken. 

2. Schilderen doet veel voor je creativiteit
Schilderen stimuleert de creatieve geest. Veel tijd doorbrengen voor je schilderij draagt namelijk bij aan de ontwikkeling van de creatieve delen van je brein. Nu vraag je je misschien af "Maar ik vul alleen de nummers in, is dit dan wel zo creatief?". Het antwoord hierop is JA, zelfs als je voorbedrukte delen van een schilderij vult, zoals het schilderen op nummer vereist draagt dit bij aan de ontwikkeling van de creatieve delen van je brein. Wat hieraan bijdraagt, is het proces van het langzaam visualiseren van het schilderij terwijl het uit het niets opduikt wanneer je je verf aanbrengt. Hoe meer je dus schildert, hoe meer je je creatieve delen van je hersenen ontwikkelt. 

3. Schilderen verhoogt de concentratie
Schilderen op nummer vraagt veel tijd en toewijding, maar de tijd die je erin stopt zelf zal het niet een schilderij maken. Het werk dat je erin stopt wel. Hoe harder je werkt, hoe beter je vaardigheden zullen worden en hoe beter het resultaat is. Tijdens je werk laat je je ondertussen natuurlijk niet afleiden, hiermee train je dan ook echt je concentratieniveau. 

Welk voordeel geeft schilderen op nummer jou? Laat het ons weten in de reacties!

 

 

 

Reacties

Joke:

Schilderen is fijn om te doen, je bent fijn aan de gang en heerlijk ontspannend!!!!

Joke:

Schilderen is fijn om te doen, je bent fijn aan de gang en heerlijk ontspannend!!!!

Brigitte :

Ik ben daar verslaaft van geworden

Brigitte :

Ik ben daar verslaaft van geworden

Laat een reactie achter