Naast schilderen op nummer pakketten bieden wij tegenwoordig ook diamond painting pakketten aan. Diamond painting is enorm populair onder jonge kinderen, maar ook onder volwassenen. Het is al een aantal jaar in opmars en is inmiddels uitgegroeid tot een van de meest populaire hobby's van dit moment. Maar wat is diamond painting dan precies en wie heeft het uitgevonden?

Wat is diamond painting?
Voor we vertellen wie diamond painting heeft uitgevonden is het wellicht handig om eerst even te vertellen wat diamond painting is. Bij diamond painting worden gekleurde harsdiamanten op een zelfklevend doek aangebracht. Het principe is een beetje hetzelfde als schilderen op nummer, ook bij diamond painting is het doek namelijk bedrukt met symbolen die aangeven waar elke diamant geplaatst moet worden. Als de diamond painting klaar is vormen de diamanten samen een mooie afbeelding. Ook bij diamond painting is het mogelijk om jouw eigen diamond painting foto te laten maken. 

Wie heeft diamond painting uitgevonden? 
Diamond painting is oorspronkelijk ontstaan als een combinatie van schilderen en borduren. De uitvinder was een in China gevestigd bedrijf genaamd Guangdong Dazu Yueming Laser Technology Co, Ltd. Zij vroegen in 2010 een patent met als doel patronen te maken met een plastic doek en de diamanten te plaatsen zoals dat wordt gedaan bij borduren. Hiervoor bestond er een soort gelijkwaardig project waarbij plastic kralen op fluweel werden geplaatst om een afbeelding te creëren. De uitvinder van het moderne diamond painting bedacht om harsdiamanten op een doek aan te brengen als oplossing voor het probleem dat de lijm niet sterk genoeg hechtte op fluweel.

Heb jij je al gewaagd aan een diamond painting? 

 

 

Laat een reactie achter