Schilderen op nummer is niet alleen een plezierige en creatieve bezigheid, maar het heeft ook aanzienlijke voordelen voor zowel je fijne als grove motoriek. Het is een activiteit die niet alleen geschikt is voor kunstliefhebbers, maar voor iedereen die op zoek is naar een manier om motorische vaardigheden te verbeteren en te verfijnen. In deze blog bespreken we graag hoe schilderen op nummer je fijne en grove motoriek kan stimuleren en ontwikkelen.
schilderen op nummer motoriek

Fijne motoriek

Fijne motoriek verwijst naar de vaardigheid om kleine spiergroepen te gebruiken, vooral in handen en vingers, voor precieze bewegingen. Schilderen op nummer is bij uitstek geschikt om de fijne motoriek te ontwikkelen en te versterken. Hier zijn enkele manieren waarop het helpt:

Nauwkeurigheid en detailwerk

Bij schilderen op nummer werk je met kleine penseeltjes en verf, waardoor je gedetailleerde en nauwkeurige bewegingen moet maken. Het invullen van de genummerde vakjes vereist precisie en controle over je penseelstreken, waardoor je fijne motorische vaardigheden worden aangescherpt. 

Hand-oogcoördinatie

Het nauwkeurig schilderen van genummerde vakjes bevordert de hand-oogcoördinatie, waarbij je je ogen moet richten op het juiste vakje en je handen op de juiste manier moet bewegen om binnen de lijnen te blijven. Deze loeplamp zorgt ervoor dat je de cijfers nog makkelijker ziet. Dankzij de LED verlichting is het vergrootglas ook prima te gebruiken in de avonduren!
schilderen op nummer motoriek

Penseelbeheersing

Het vasthouden en hanteren van het penseel vereist een subtiele grip en controle over de handspieren. Door regelmatig te schilderen op nummer, verbeter je je grip en verfijn je je penseelbeheersing. Bekijk hier onze premium penselen om je fijne motoriek én het resultaat van je schilderijen te verbeteren.

Grove motoriek

Grove motoriek betreft de vaardigheid om grote spiergroepen in het lichaam te coördineren voor grotere bewegingen. Hoewel schilderen op nummer vooral bekend staat om het bevorderen van fijne motoriek, heeft het ook invloed op je grove motoriek op verschillende manieren:

Arm- en schouderbewegingen

Terwijl je bezig bent met het kleuren van grotere vlakken in de schilderijen, maak je gebruik van je armen en schouders voor bredere bewegingen. Dit versterkt je arm- en schoudermusculatuur en verbetert je algehele grove motoriek.

Lichaamshouding en balans

Schilderen op nummer betrekt je hele lichaam, van zitten in een comfortabele houding tot het stabiliseren van je lichaam terwijl je schildert. Dit draagt bij aan het verbeteren van je lichaamshouding en balans, wat op zijn beurt bijdraagt aan de ontwikkeling van je grove motoriek.

Met deze lichtgewicht aluminium schildersezel kun je nog comfortabeler werken, of je nu binnen of buiten bent. De telescopische poten zorgen voor hoogteverstelling en stabiliteit, wat het schilderen nog fijner maakt!

schilderen op nummer motoriek schildersezel

Schilderen op nummer biedt dus niet alleen een creatieve uitlaatklep, maar het is ook een uitstekende manier om zowel je fijne als grove motoriek te versterken. Het is een ontspannende en educatieve bezigheid die langdurige voordelen biedt voor mensen van alle leeftijden. Wil je jouw motorische vaardigheden verbeteren terwijl je geniet van het schilderproces? Probeer dan schilderen op nummer en ontdek de positieve effecten op je motoriek. Enjoy!

Laat een reactie achter