Iedereen voelt zich wel eens gestrest of angstig. Ook krijgen jaarlijks veel mensen te maken met een burn-out. Schilderen op nummer is een rustgevende hobby die jou kan helpen om minder stress te ervaren. Al benieuwd? Lees dan snel verder. 

Wat is stress?
Om uit te kunnen leggen hoe schilderen op nummer kan helpen bij stress is het eerst handig om even uit te leggen wat stress nou precies is. Stress is eigenlijk niets anders dan spanning. Je hebt altijd een beetje spanning nodig om goed te kunnen functioneren, deze spanning zorgt er namelijk voor dat je lichaam klaar is voor actie. pas wanneer er op de lange termijn te veel spanning aanwezig is, kan dit leiden tot klachten. 

Er zijn veel verschillende situaties die stress kunnen veroorzaken. Een hoge werkdruk is een vrij bekend voorbeeld, maar ook ziekte van een naaste kan voor veel stress zorgen. Wanneer een stressvolle situatie te lang duurt of meerdere stressvolle situaties elkaar te snel opvolgen heeft je lichaam geen tijd om zich te herstellen. De stress stapelt zich dan op tot het te veel wordt. Dan kun je last gaan krijgen van klachten zoals: hoofdpijn, concentratie problemen, rugpijn, snel vermoeid of geïrriteerd raken etc. 

Hoe kan schilderen op nummer helpen bij stress?
Het maken van een schilderij op nummer is een goede manier om jouw gedachten even af te leiden van de stress factoren in jouw leven. Als je creatief bezig bent, schakel je namelijk een deel van je hersenen in en kan je even helemaal opgaan in waar je mee bezig bent. Al zou je het maar een half uurtje per dag doen, zal het toch je hoofd leegmaken en kan je je problemen weer met een nieuwe blik bekijken en benaderen. 

Wanneer jij dus bezig bent met jouw schilderij op nummer, zijn je hersenen aan het opladen door tijdelijk de focus te verleggen op iets anders. Zo kan schilderen op nummer dus daadwerkelijk helpen om stress te verminderen. 

 

Heb jij al eens ervaren dat schilderen op nummer je door een stressvolle tijd heeft heen geholpen? Laat het ons weten in de reacties! 

Reacties

r.megens:

Heb een bestelling gedaan. Wordt de verkeerde bezorgd door dhl. Ook was verpakking open en nat geweest. een mail gestuurd maar geen reactie ontvangen. geen goede reclame

Sjaak:

Inderdaad een heel ontspannen hobby.
Ik heb al meerdere schilderijen gemaakt van eigen foto’s en met 32 kleuren, dus veel details.
Het werkt rustgevend. Ik heb iedere keer weer moeite om er mee te stoppen.

M G :

Echt een heerlijke ontspannen hobby,heb er al vele geschilderd,
het is rustgevend, en zo leuk om te doen.

Laat een reactie achter