Het kan natuurlijk zijn dat je af en toe nog wat verf overhoudt na het afmaken van jouw schilderij op nummer. Weggooien is natuurlijk zonde, vooral omdat je de meeste verf nog drie jaar kan bewaren mits je de deksel altijd goed afsluit. Maar wat kan je er dan mee doen? Met deze vier ideeën maak jij je overgebleven verf alsnog nuttig. 

1. Pimp je plantenpotten
Een leuk idee is bijvoorbeeld om je accessoires te pimpen. Denk bijvoorbeeld eens aan doodnormale plantenpotten en vazen. Met een klein likje verf kan je ze al een hele nieuwe look geven. Werk bijvoorbeeld met patronen of strepen en pimp op deze manier je "oude" accessoires op. 

2. Upgrade je fotolijstjes
Een van de dingen die je makkelijk kunt schilderen met overgebleven restjes verf zijn fotolijstjes. Wel is het hierbij handig als de lijst van hout is, dat schildert namelijk een stuk makkelijker. Maak de ondergrond daarna goed vetvrij voordat je begint met schilderen en ga helemaal los. 

3. Bewaren voor als de nood aan de man komt
Dit klinkt misschien heel gek maar het is ook zeker een goed idee om de overgebleven verf te bewaren voor als er bijvoorbeeld ooit eens een stukje verf van je meubel loskomt. Stel je voor dat je een witte stoel hebt die een kleine "touch-up" nodig heeft en je hebt je witte verf bewaard dan kan je die touch-up gemakkelijk en snel uitvoeren. 

4. Een klein schilderij maken
Heb jij nou nog veel verf over en ben je zelfverzekerd in je schilderskills? Waarom maak je dan geen klein schilderijtje, dit kan op een klein doek zijn maar ook op bijvoorbeeld de muur. Leef je uit en gebruik je creativiteit. 

Kies je ervoor om de verf eerst nog even te bewaren? Zorg er dan altijd voor dat de potjes goed afgesloten zijn. Als je wilt dat de verf zo lang mogelijk goed blijft, moet dit namelijk luchtdicht gebeuren. Maak ook de randen van de potjes goed schoon, zodat de deksel er weer perfect op past. Ook is het aan te raden om de verf rechtop te bewaren in een omgeving waar het donker en niet te koud is. Wat doe jij altijd met je overgebleven verf? Laat het ons weten in de reacties!

Schilderen op nummer - wat te doen met overgebleven verf.

 

16 november 2021 — Ilse Briejer

Reacties

Marian Vermeulen:

Ik ben een schilderij aan het maken maar door ziekte lang niet kunnen schilderen. Nu is de verf opgedroogd en kan hem niet meer gebruiken.
Ik heb geen kleurnummers van de verf. Hoe los ik dat op.

Van Nieuwenhove :

Het is heel leuk om te doen echt waar , maar de penselen trekken op niets , ze verliezen haar en voor heel kleine nummers is de dunste nog te DIK .EEN BESTE PENSEEL IS HET MOOIE VAN JE CANVAS.

Ingeborg De Theye:

Het is een geweldige hobby.heb er nu vier af .ben nu bezich met een foto van de kleinkinderen.

Angelika Baldinger :

Ik ben nu al weer met mijn 13e schilderij bezig. Het is werkelijk verslavend en werkt uitstekend tegen piekeren.
Met klassieke muziek op de achtergrond kan ik uren doorgaan met het schilderen.
Een echte aanrader!

Angelika Baldinger :

Ik ben nu al weer met mijn 13e schilderij bezig. Het is werkelijk verslavend en werkt uitstekend tegen piekeren.
Met klassieke muziek op de achtergrond kan ik uren doorgaan met het schilderen.
Een echte aanrader!

Henk:

Nu lees ik dat je verf overhoudt en dat klopt meestal wel. maar ik kom vaak verf tekort omdat er te weinig wordt berekend naar de grote van het schilderij met grote vlakken

willy verstraeten:

geachte medewerker u stelt dat de verf nog 3jaar houdbaar is maar ik wilde vandaag weer schilderen na een lang ziekbed maar de verf was uitgedroogd het leek wel stopverf.
kan ik een nieuwe verpakking verf krijgen of kopen voor het model <<het biggetje?
Het nr wat op de verpakking staat is ,,,21861 ik weet niet of dit het goede nr is want ik heb alleen maar de verpakking vd verf en het kanvas schilderij het biggetje.
wat moet ik nou doen kunt u mij helpen hiermee??met vr gr willy verstraeten
telefnr 0657399077

Grietje :

Ik geef het overgebleven verf aan een vriendin.
Zij is vrijwilligster bij kinderen met een beperking.
De eerste 100 potjes waren een groot succes.
Iedereen zijn eigen potjes verf.
Geen gekibbel meer,kleuren te over.
De volgende spaar ik op tot het er weer 100 zijn.
Ik ben al op de helft.

Yolin:

Ik geef ze aan opa, die gebruikt de verf bij het maken van zijn modeltrein. Hij verf de wagons ermee of gebruikt het juist bij de achtergrond, of de poppetjes een nieuwe look te geven.

K . Doorn:

Ik geef de verf die ik over heb aan de kleinkinderen.
Bijv. om happy stones mee te maken

Astrid :

Gebruik ik weer op schilderles en ze zijn er blij mee

Laat een reactie achter