In deze gekke periode proberen mensen voortdurend nieuwe dingen te ontdekken om zichzelf bezig te houden, om te ontstressen of om hun creativiteit op de vrije loop te laten. Naast de opwinding die het uitproberen van nieuwe dingen met zich meebrengt hebben mensen ook vaak angst om het te verprutsen of om iets verkeerds te doen, dat is heel normaal. Daarom hebben wij in deze blog een aantal tips voor je op een rijtje gezet zodat jij met een gerust gevoel aan je schilderij op nummer kunt beginnen. 

 

1. Een goede voorbereiding is het halve werk
Een goede voorbereiding is echt de sleutel tot succes: ten eerste wil je er voor zorgen dat je alles wat je nodig hebt om te beginnen binnen handbereik hebt. Denk hierbij aan je penselen, verf en een kopje water om je penselen mee schoon te maken. Daarnaast is het ook handig om in een goed verlichte ruimte te werken. Ook is het handig om vooraf te controleren of je pakket helemaal compleet is, maar dat spreekt natuurlijk voor zich. 

2. Bedek alle nummers goed met kleur
Om je schilderij zo mooi mogelijk te maken wil je er zeker van zijn dat de nummers achteraf niet meer zichtbaar zijn, vooral als je misschien van plan bent om je schilderij op te hangen of cadeau te doen. Met dit in gedachte kun je een tweede laag verf aanbrengen zodra je eerste laag is opgedroogd zodat je zeker weet dat de nummers niet meer zichtbaar zijn. Vaak heb je zelfs verf over, dus geen stress! 

3. Geniet ervan en wees creatief
Hoewel de meeste schilderen op nummer pakketten normaal gesproken worden geleverd met specifieke instructies, betekent dit niet dat je zelf niet creatief kunt zijn. Zo kun je je eigen technieken ontdekken (begin je met de donkere/lichte kleuren of begin je met de grote vlakken?) , je eigen unieke stijl vinden en persoonlijke accenten toevoegen aan je schilderij. Misschien is de methode die jij hebt bedacht zelfs wel beter dan de instructies uit je pakket. 

Wat is een tip die jij zou willen meegeven aan iemand die net begint met schilderen op nummer? 


Klik op de foto om deze painting te bestellen! 

Laat een reactie achter