Een van de meest gestelde vragen die wij krijgen is "hoe lang duurt dat nou eigenlijk, het maken van een schilderij op nummer?". Hoe lang het maken van een schilderij op nummer duurt hangt eigenlijk van een paar dingen af: allereerst van de grootte van het schilderij en hoeveel details erin verwerkt zijn. Hoe gedetailleerder het schilderij, hoe meer details je zult moeten toevoegen en hoe meer tijd je dus kwijt bent. Vaak hebben de meer gedetailleerdere schilderijen ook meer nummertjes. 

Als je op zoek bent naar een snel project dat je in drie dagen of soms minder kunt afmaken kan je het beste op zoek gaan naar een kleiner schilderij, zoals bijvoorbeeld een 30x40 cm formaat. Kleinere formaten zijn ideaal als weekends besteding. Je kunt het alleen doen maar ook met je kinderen of vrienden. De grotere formaten met meer details kunnen wat meer tijd in beslag nemen. 

De tijdsduur van het maken van een schilderij op nummer is dus eigenlijk heel persoonlijk. Sommige mensen doen elke keer een beetje of elke keer een nummertje en andere willen het schilderij in één keer af hebben. De snelheid waarmee je een schilderij op nummer af maakt is dus ook afhankelijk van hoeveel tijd je er in kan stoppen. Het gaat dus niet alleen om het formaat of de details van het schilderij maar ook om je eigen motivatie. 

Hoe lang ben jij ongeveer bezig met je schilderijen op nummer? 

 

Reacties

Janny ten Brinke:

Verschillend, hoe lang je er over doet, de ene verf dekt makkelijker als de ander.
Als je 2 x over moet verven duurt het natuurlijk langer.
Gemiddeld 1 uur per dag plm.. 14 dagen.
Heerlijk werk, je ontspant er goed mee.
Gr. Janny.

H.Drenth:

Ik heb er 14 uur aan besteed

Annemarie Joosten:

Ik vind dat best moeilijk , want het ene schilderij gaat sneller dan het ander. Ik weet wel, dat ik dit voor mijn plezier doe en ik wil er plezier in blijven houden. Ik wil mij ook absoluut niet haasten. De ene dag is het een 1/2 uurtje, dan zijn er dagen dat ik langer schilder. Meestal doe ik zo 2 à 3 maanden over een schilderij. Ik heb ook al schilderijen gehad, die ik ongeveer 2 of meer keer geschilderd heb, want dan dekt de verf niet goed en ik blijf doorgaan tot dat het uiteindelijk wel gedekt is.
Maar ik vind het een fijne hobby en doe het met plezier.

Brigitte van Breedam :

Heb reeds twee schilderijen gemaakt (van eigen foto’s) en heb hier gemiddeld zo een 5 à 6 weken aan gewerkt. Binnenkort plan ik om terug een schilderij te maken maar moet nu nog de juiste foto vinden. 😉

Jacqueline:

Ik doe er gemiddeld 7 dagen over

Julia:

Ik ben 10 maanden bezig geweest met mijn schilderij van 40×50 waarbij ik de ene periode wat drukker aan het schilderen was dan de andere periode. Nu ben ik een maand bezig met een schilderij van 30×40 en heb ik vanwege de kerstvakantie een goede start kunnen maken; op de helft nu! Een heerlijke hobby om ‘s avonds een halfuurtje te doen om los te komen van de dag!

Beika van der Molen:

Tja…het ligt natuurlijk helemaal aan de moeilijkheidsgraad, ik schilder 1 tot 2 uur per avond, en de moeilijker, daar kan ik dan gerust een paar week over doen, heerlijk trouwens, en de gemakkelijke, met grotere vakjes, die kan ik als ik wil in een dikke week klaar hebben. Heb het liefst de moelijker, geeft me meer voldoening! Wacht met smart op de volgende, die inmiddels alweer besteld is.

Rita:

Het is de eerste painting 40/50 is een cadeau voor me man hij heeft hem nu 4 dagen en heeft ongeveer een derde al gedaan hij doet het heel graag morgen moet ik al een nieuwe bestellen tegen dat de die af is dat hij dan al een klaar heeft om te schilderen. Een minpuntje de cijfertjes op de potjes verf gaan er heel vlug af gelukkig direct gezien we hebben er stickertje opgeplakt met het nummer.

Ria:

Als ik tijd heb werk ik eraan ben ook nog met andere hobbies bezig

Chrisje :

Hallo ,
Ik doe er gemiddeld 2 weken over ,maar ben gestopt mee schilderen want mijn huis hangt al vol.

Wilma:

Ik heb een gedetailleerd schilderij van 40 × 50 gemaakt in 2 week met ongeveer anderhalf tot 2 uur verven per dag. Dit was omdat ik het af moest hebben (kado/ tijdsdruk). Normaal zou ik er langer over doen. Gewoon pure ontspanning.

Angelika Baldinger :

Beste “collega artiesten” ,
Meestal doe ik 4 dagen over een schilderij. Maar soms kloppen de aangegeven nummers niet of komen de kleuren niet overeen met het voorbeeld. Dan raak ik gefrustreerd en duurt het ook iets langer.

Caroline j Den hertog :

Het ligt er aan als het iets klein is dan maak ik het in een dag of anders langer

Laura:

Met zo’n formaat 30×40 zou ik maanden bezig zijn. Heb ik zo weinig tijd om er aan te werken en moet ook kijken wanneer ik tijd heb.

Adriana:

Ja mensen dat is moeilijk te zeggen. Ik schilder als ik er zin in heb. Het is de 1 ste keer dat ik op nummer schilder. Ik heb mezelf 10 maanden gegeven.

Marcel:

Ik doe gemiddeld 2 maanden over een 40×50 formaat. Ik schilder vooral als ontspanning endat helpt enorm goed!

steeman monique:

ik doe een diamond van 40 op 50 ongeveer een 45u

Cecile:

Ben met mijn 1e painting (30-40) inmiddels 3 mnd bezig en denk dat ik nog z’n 1/3 of 1/4 te gaan heb.

May:

Ik doe ongeveer 1 a 2 weken over een schilderij van 40 op 50 .
ik gebruik wel andere borstels…als ik eenmaal begin kan ik moeilijk stoppen.best verslavend, zo leuk om te doen.

Steels Eddy:

Dit is afhankelijk van de moeilijkheidsgraad. Onze eerste doeken deden we toch steeds enkele maanden over. We ondervinden wel dat het vlotter gaat nu we meer ervaring hebben. Bepaalde doeken spreken je meer aan dan andere waardoor het enthousiasme ook kan verschillen. Hoofdza

herman von pickartz:

het hang af wat de maar moeilijkheid is van de schilderij groot of klein maak mij niet uit maar ik doe gemiddeld 1 week tot 3 weken maar ik doe het ook ongeveer 4 uur op een dag dat geeft mij genoeg ontspanning voor de dag

Hans :

Dat is sterk afhankelijk van hoe gedetailleerd het schilderij is. Maar doorgaans doe ik er drie tot vier weken over. Heerlijk ontspannend!

Ineke:

Nu ben ik ruim 5 maanden bezig. Geen tijd, geen zin maar gisteren er weer aan begonnen.

Shinta:

Ik doe er 3 a 4 dagen over

Rita:

Het ligt er echt aan hoe gedetailleerd de painting is. Als echt heel klein is kan het wel 2 maanden duren voor hij klaar is.

Claire de Bruin :

Ja hoelang doe ik over een schilderij van 50 × 40 om te schilderen, dat hangt ervan af hoeveel tijd ik heb op dat moment en hoe gedetailleerd een schilderij is. Daarom vind ik een tijdvak lastig om aan te geven. Ik vind het daarom totaal niet belangrijk hoelang ik over een schilderij doe, maar vooral dat het ontspannend werkt en dat ik er plezier aan beleef.
Groetjes en een schildergroet van mij

Jose:

Voor een schilderij van 40 op 50 doe ik ongeveer 4 weken
Maar de volgende ga ik eens de uren opschrijven
Ik moet wel zeggen,zie weinig tv en heb tijd
Vind het superfijn om het te doen

Laat een reactie achter