Stappenplan voor schilderen op nummer

Bij schilderen op nummer koop je een pakket met daarin alle benodigdheden. Hierin zit onder andere een voorgedrukt canvas met een door jou gekozen afbeelding. Op het voorgedrukte canvas wordt met vakjes en nummertje precies aangegeven waar welke kleur hoort. Dit klinkt allemaal makkelijker dan het lijkt, daarom hierbij een stappenplan om van jouw schilderij een echt meesterwerk te maken. 

Voorbereidend werk

Allereerst is het belangrijk om het pakket dat je ontvangen hebt goed te controleren, zodat je zeker weet dat je alles hebt. Zoek daarna een comfortabele en goed verlichte plek om te schilderen. Het is fijn om op een bureau of tafel te werken. Dit vermijd langdurig voorovergebogen over je werk hangen, wat slecht is voor je nek en rug. Neem voor de zekerheid ook een foto van het doek met je telefoon. Dan heb je altijd een referentieblad als back-up voor als je bijvoorbeeld per ongeluk wat verf morst over een ander nummertje. 

Bepalen waar je begint

Voor het bepalen waar je moet beginnen zijn er eigenlijk twee tips: 

  • Werk van boven naar beneden. Op deze manier voorkom je namelijk vlekken en blijft de drogende verf boven je hand. Wanneer je rechtshandig bent is het ook handig om van links naar rechts te werken, als je linkshandig bent is dit weer andersom. 
  • Ga van donkere naar lichte kleuren. Dit wordt uiteindelijk mooier omdat de lichte details dan echt goed afsteken bij een donkere kleur ernaast. Daarnaast wordt aangeraden om eerst alle vlakken van hetzelfde nummer in te kleuren. Door achter elkaar met één kleur te werken heb je minder kans dat deze verf uitdroogt. 

Schilderen maar!

Dompel het puntje van je penseel onder in de verf en begin met schilderen. Door alleen de punt van je penseel te gebruiken kan je nog preciezer te werk gaan en zo blijf je ook nog eens makkelijker binnen de lijntjes. Ook voorkomt het dat de verf opdroogt in de haren dichter bij het handvat van het penseel. 

Nu weet je alle stappen voor jouw schilderij op nummer. Zo kan je dus mooi aan de slag, vergeet alleen niet aan het eind en elke keer als je van kleur of nummer wisselt, je penseel schoon te maken. Veel plezier. 

Schilderen op nummer - stappenplan

09 juli 2021 — YPW B.V.

Reacties

Gerda:

Hebben jullie ook tips hoe je het gemaakte kunstwerk kunt inlijsten?
En hoe je het neerlegt als je gaat schilderen en waarop. Moet je vastplakken.
Ik moet nog beginnen
Groet Gerda

Laat een reactie achter