Tips voor schilderen op nummer

Schilderen op nummer is ontspannend, leuk en geeft je een mooi eindresultaat. Creatief bezig zijn kan heel veel goeds doen maar tegelijkertijd kan het af toe best stressvol zijn. Daarom staan in dit artikel een paar tips voor jou op een rijtje zodat je helemaal ontspannen kunt schilderen. 

Fouten maken

Fouten maken is menselijk en kan dus altijd gebeuren. Maar hoe los je dat dan op? Laat de verf eerst drogen en verf het daarna pas over met de juiste kleur. Als je een fout hebt gemaakt met donkere verf, dan kun je het beste eerst witte verf gebruiken als deklaag. 

Tip-ex of een wit potlood

Als je met lichtere kleuren verf werkt kan het soms gebeuren dat de nummers doorschijnen, waardoor je soms dikker gaat verven dan eigenlijk mooi is. Gelukkig is dit probleem simpel op te lossen. Gebruik een tip-ex pen of een wit potlood om de nummers op het canvas vooraf weg te werken. 

Ingedikte verf

De verf blijft na het openen redelijk lang goed (zo’n 12 weken), maar er is wel meer kans op verdrogen als je deze een langere tijd open laat staan. Wil je er nou wel langer over doen? Maak dan eerst de kleuren open die je in één sessie kunt gebruiken. Zo houd je de andere verf langer goed. Heb je alsnog last van ingedikte verf? Doe er een paar druppeltjes water (niet te veel) door en roer het goed. Daarna kun je er waarschijnlijk gewoon weer mee aan de slag. 

Tips voor schilderen op nummer

Met deze tips kom je al een heel eind. Vergeet ook vooral niet om je tijd te nemen. Schilderen op nummer is echt een kwestie van geduld, waarbij het goed laten drogen van de lagen ook echt een must is. Maak tijdens het laten drogen bijvoorbeeld een lekker kopje thee of pak er even een boek bij. Zo maak je het echt een heerlijke ontspannende bezigheid. 

05 juli 2021 — YPW B.V.

Reacties

Jacob:

Klijn haventje klaar.
Nu Bos meer opgespannen

Emmy:

Hi A3,
Wat is het resultaat van die acrylic vernish?

A3:

Heel leuk om te doen, ontspant.
Het ene resultaat is mooier dan het andere.
Tip…..ben je klaar en hij is goed gedroogd, hem om raamwerk spannen en erna dun behandelen met acrylic vernish (gloss) te koop bij action.

Dick van Duijvenbode:

Voor ik begin strijk ik het doek an de achterkant glad. Vervolgens verdun ik een beetje Gesso ( soort primer) en met een roller voorzichtig over het gehele doek, hiermee worden de cijfers minder scherp. Maar let op want de lijnen worden ook minder scherp. Dus doe het dun.

Moon:

Zou zo graag een groter schilderij maken van bv 50/70 cm

Truus :

Ik heb een mooi paard geschilderd. Maar er zitten vouwen in. Ik krijg het niet glad. Misschien iemand een tip?

Ingrid Van Droogenbroeck:

Genieten..tot rust komen….een mooi resultaat bekomen. Heerlijk om zo bezig te zijn. Is voor mij echt een verslaving geworden.

AUgust Gebruers:

Voor Rick Hagens:
In het algemeen, en zeker voor grotere vlakken, kan je de verf vooraf best mengen. Strepen en kleurvariaties worden dan grotendeels vermeden. En…al doende leert men maar geef niet op!

frieda adriaenssens:

Hallo

De corona heeft ons allemaal veel thuis gezet,dus ben ik beginnen schilderen.
In Mei kreeg ik het verdict kanker en dat zet je wereld op zijn kop. Ik ben blijven
schilderen om mijn gedachten te verzetten.Nu ben ik verslaafd.

Frieda

Rick Hagens:

Strepen op het doek. Als je lange delen moet verven gebeurt het dat het ene gedeelte lichter is als het andere. Daarom ben ik ermee gestopt. Was niet mooi meer.

Christine De Clerck :

Leuk idee die tips! Dank je wel. Ik doe het heel graag, het ontspant mij echt en geeft voldoening.

Laat een reactie achter