Wie heeft schilderen op nummer bedacht?

De man die het concept schilderen op nummer heeft bedacht heette Dan Robbins. Dan is in 2019 overleden. 

Dan ontwierp verpakkingen voor een verfbedrijf. Tijdens het werken bedacht hij een manier beginnende kunstenaars te helpen met schilderen. Zo ontstond 'Paint by numbers'. 

Robbins heeft later in interviews gezegd dat hij zijn inspiratie bij Leonardo da Vinci vandaan haalde. "Ik hoorde dat hij zijn leerlingen hielp door genummerde vlakken te gebruiken en besloot hetzelfde te doen."

Critici noemden schilderen op nummer "commercieel", maar het concept sloeg uiteindelijk wel aan. In 1955 piekte de verkoop van de schildersetjes in de Verenigde Staten met twintig miljoen.

Meerdere bedrijven hebben het concept overgenomen en ook in Nederland is het bekend.

Schilderen op Nummer uitvinder Dan Robbins

19 april 2021 — YPW B.V.

Reacties

R. Langelaar:

Ben erg nieuwsgierig naar de mogelijkheden.

Paula Buurman :

Ook ik dacht: durf ik dat wel ,en ja en ook om rustig te worden na het verdriet om mijn man die zeer snel alzheimer kreeg ,voor hem heb ik paarden in de wei geschilderd en ben met de 10e bezig ,ik geef ze cadeau aan lieve fam.of vrienden zelf heb ik er drie gehouden. Ik ben er erg blij mee.

Verlaten Willy:

Ik heb er al verscheidene gemaakt,alleen spijtig dat je geen grotere formaten kunt kopen

Corina Hogema Aardenburg :

Ik zal graag een oude echtpaar willen schilderen op Diamond pangang is hij wel te koop zullen jullie in de collectie doen alvast bedankt

Marian :

Heb het via een collega gehoord, ik ben om wat is het leuk om te doen. Ben met de violen bezig. Mijn overleden echtgenoot was gek op violen dus ben er aan begonnen en het is zo leuk.om te doen .

Ann:

Vorig jaar in december ontdekt toen ik een cadeautje zocht voor een vriend …. ben er nu gekker op dan hem… sindsdien ongveer 1 schilderijtje per maand gemaakt … allemaal even mooi …bovendien prachtig middel om rustig te slapen na een drukke dag !

Yvonne Meeuwesen:

Het is een verslavende hobby geworden, ben nu aan mijn 6e schilderij bezig.
Ze zijn stuk voor stuk ontzettend mooi geworden. Mijn vorige werk was een portretfoto van mijn vorig jaar overleden vader, waarvan een nummerschilderij is gemaakt. Met een mooie lijst er omheen aan mijn moeder kado gegeven, waar ze ontzettend blij mee is.

Jannie:

Ik heb 1 schilderij klaar heel leuk om te doen
Vergeet de tijd.

Ritatje :

Ik moe nog aan beginnen normaal was voor broer hij is aan ene kant verlamt kleuren kan hij maar verven??

Nellie Schreuders:

Mijn eerste is juist af . Zo rustgevend.
Mijn tweede schilderij is al in huis.
Zo leuk om te doen 👍

De Backer lieve:

Heb er al tien gemaakt, met veel geduld kom je aan prachtige resultaten.
Je wordt er ook rustig door .

Carolien Bervoets-de Swart :

Al diverse schilderijen gemaakt met dit systeem. Erg leuk om te doen en ontspannend!

Laat een reactie achter