Zonder je kwasten kan je natuurlijk niet schilderen op nummer, het is daarom ook belangrijk om goed met je kwasten om te gaan. Als je goed met je kwasten omgaat is het dan ook zeer goed mogelijk om de levensduur van je kwasten te verlengen. Maar hoe doe je dat dan? In deze blog lees je 3 tips om beter met je penselen om te gaan. 

1. Houd altijd je penselen schoon
Nadat je klaar bent met jouw schilderij op nummer is het natuurlijk de bedoeling dat je je kwasten goed schoon maakt. Als je de verf laat opdrogen en het wordt hard kan dat namelijk erg schadelijk zijn voor de kwasten. De kans is dan ook groter dat je nieuwe kwasten zult moeten kopen. Door ze goed schoon te maken kan je dit voorkomen. Benieuwd naar hoe je je kwasten goed schoonmaakt? Lees dan even deze blog. 

2. Hou je kwast vochtig 
Een van de belangrijkste tips is om je kwasten vochtig te houden. Dit zorgt ervoor dat de verf niet hard wordt op de haren van je kwast waardoor je ze veel makkelijker en zonder schade schoon krijgt. 

3. Gebruik de juiste kwasten voor het juiste schilderwerk 
Het beste is om ook je kwasten aan te passen aan wat je moet schilderen. In onze pakketten zitten standaard meerdere soorten kwasten waardoor het ook makkelijker is om te wisselen. Zorg bijvoorbeeld voor een grove kwast voor de grotere vlakken en zorg voor een kwast met een scherpere punt voor het precisie werk. 

Met deze drie tips kan jij de levensduur van je kwasten dus verlengen waardoor je nog langer van je kwasten kunt genieten. Gebruikte jij deze tips al? 

Reacties

Nathalie :

Ik heb een vraagje.
We zijn verhuist en daardoor even geen tijd meer fehad om te schilderen nou is 1 kleur van mij hardt geworden maar heb hem nog wel nodig wat kan je hier aan doen om hem weer te gebruiken ?
Alvast bedankt voor de reactie.s

Met vriendelijke groet,
Nathalie

Laat een reactie achter