Kunst kent vele vormen, van schilderen tot ruwe vormen (zoals bijvoorbeeld beeldhouwen). Veel mensen vragen zich af of schilderen op nummer echt kunst is of dat het gewoon "vals spelen" is. In deze blog vertellen wij jou of schilderen op nummer kunst is of dat het vals spelen is. 

Wat is schilderen op nummer?
Om de vraag "is schilderen op nummer kunst of vals spelen?" te beantwoorden is het wellicht eerst handig om even kort uit te leggen wat schilderen op nummer precies is. Schilderen op nummer is eigenlijk een soort van inkleuren, maar dan met (acryl)verf. Je ontvangt een genummerd canvas en genummerde verf die samen het schilderij vormen. Er is een ruim aanbod aan schilderijen, die weer onderverdeeld zijn in verschillende moeilijkheidsgraden. 

Valsspelen in kunst: kan dit eigenlijk wel? 
Alle artiesten die kunst maken zijn uniek, ongeacht hun ervaring. Sommige mensen gebruiken schilderen op nummer om hen te helpen zich te ontwikkelen en voortuitgang te boeken, en andere mensen gebruiken schilderen op nummer als basis voor hun meesterwerk. In wezen worden schilderen op nummer-kits geleverd met voorgetekende doeken die een persoonlijke betekenis hebben voor de kunstenaar (net als elk ander kunstwerk). Hoewel je schilderij misschien door iemand anders is geschetst, heb je dat specifieke schilderij wel met een reden gekozen: of het nu iets persoonlijks is of dat het gewoon iets is waar je van houdt. 

Het punt is dat zonder je penseel en verf, het canvas nog steeds een schets zou weergeven. Schetswerk is nog steeds een vorm van kunst, maar zonder kleur. Dat voeg jij als schilder toe aan het schilderij. Zo breng jij als schilderen op nummer kunstenaar het schilderij tot leven. 

Is schilderen op nummer dus kunst of vals spelen?
Wij vinden schilderen op nummer geen bedrog. Zonder vaardigheden en een scherp oog voor kunst, zou je blijven zitten met een voorgetekend canvas zonder kleur. Maar een schilderij is toch wat je er zelf van maakt. Je kunt ervoor kiezen om de stapsgewijze handleiding in je kit te volgen en iets prachtigs neer te zetten. Maar je kan ook onderweg nieuwe trucjes leren, zoals bijvoorbeeld het blenden van je verf. Hiermee kan je ook weer een eigen draai aan je schilderij geven.

Wat vind jij, is schilderen op nummer vals spelen of daadwerkelijk een vorm van kunst? Laat het ons weten in de reacties!

 

 

 

Reacties

Patrick Cneut:

Beste, schilderen op nummer is zeker geen kunst maar vooral een leuke
Hobby. Het resultaat is meestal prachtig en toch erg persoonlijk.
Groeten.

Gre Van Halderen:

Ik heb het volgens mij al een keer gevraagd, hiervoor zouden jullie kijken.
Hebben jullie ook ansicht kaarten, kerst, verjaardag.
lijkt me geweldig een kaart te sturen die ik heb geschilderd.
Hoor het graag.
Groeten Gré

Laat een reactie achter